Werkloosheid daalt nauwelijks verder in oktober

20 november 2014

In oktober is de werkloosheid bijna onveranderd ten opzichte van de vorige maand zo maakt het CBS vandaag (donderdag 20 november) bekend. Net als in september bedroeg de werkloosheid 8 procent van de beroepsbevolking. De werkloosheid nam af met duizend personen en kwam uit op 627.000. Tot en met september daalde de werkloosheid vijf maanden op rij.

De afname verloopt minder snel doordat meer mensen zich aanbieden op de arbeidsmarkt. In de afgelopen drie maanden is de werkzame beroepsbevolking met gemiddeld 13.000 per maand toegenomen, dat is meer dan dat de werkloosheid gedaald is. Dit komt doordat ook mensen die geen deel uitmaakten van de beroepsbevolking zich aanbieden op de arbeidsmarkt en aan de slag gaan. 

Minister Asscher van Sociale Zaken noemt het goed nieuws dat de werkloosheid toch licht is gedaald (zo’n 1000 mensen) maar voor het kabinet “blijft de werkloosheid de grootste zorg. Er zijn nog steeds veel te veel mensen die geen werk kunnen vinden. We nemen daarom tal van maatregelen om ervoor te zorgen dat jong en oud meer kans maken op werk”. De minister wees op de banenplannen die het kabinet samen met vakbonden en werkgevers ontwikkelt. Er is daarvoor 600 miljoen euro gereserveerd.  

Bron: www.nu.nl

Foto: Freeimages