Werkloosheid Barneveld daalt met 7 procent

22 maart 2016

Eind februari van dit jaar ontvingen 906 Barnevelders een werkloosheidsuitkering, 69 mensen minder in vergelijking met een jaar geleden. Dat komt neer op een daling van 7,1 procent, met afstand de grootste procentuele daling van de acht gemeenten die samenwerken in het FoodValley-verband.

Deze daling in Barneveld wijkt duidelijk af van de landelijke ontwikkelingen. Het aantal uitkeringen in Nederland lag vorige maand namelijk 3 procent hoger dan een jaar geleden, vooral door een forse toename van winkelpersoneel dat hun baan kwijtraakte. Dat had onder meer te maken met de ondergang van warenhuis V&D en andere winkelketens. Wel daalt landelijk het aantal uitkeringsaanvragen van personeel dat bij kleinere winkels werkt, zo stelt het UWV vast.

De totale werkloosheid in Nederland bedroeg vorige maand 6,5 procent van de beroepsbevolking. Dat was even hoog als in januari. In Barneveld ligt dat percentage beduidend lager. Slechts 3,2 procent van de Barneveldse beroepsbevolking krijgt een uitkering. Van de omliggende gemeenten presteert alleen de gemeente Renswoude in dat opzicht beter, al is dat een minimaal verschil (3,1 procent).

Bron: www.barneveldsekrant.nl

Foto: Pexels