Werkgelegenheid Barneveld neemt toe

09 februari 2016

De vooruitzichten voor de werkgelegenheid in de gemeente Barneveld zien er goed uit. Op dit moment zijn Barneveldse bedrijven gezamenlijk goed voor zo’n 31.100 banen. Uit de ‘Provinciale Economische Verkenningen’ blijkt dat tot 2020 er gerekend wordt op een werkgelegenheidsgroei van 1,1 procent.

Vorige week bracht de provincie Gelderland het tweejaarlijks rapport naar buiten waarin de economische verwachtingen worden uitgesproken. Uit het onderzoek blijkt dat de economie zich na zeven moeizame jaren langzaam herstelt maar nog wel ver verwijderd is van het niveau van voor de recessie.
Wel is de provincie voor de regio FoodValley optimistischer. Essentieel hierin is de bevolkingsgroei, zo laat de heer Walsweer van het Bureau Economisch Onderzoek van de provincie weten. De demografische ontwikkeling fungeert volgens hem als een belangrijke aanjager van de lokale en regionale economie. ,,Met name de zorg, het onderwijs en de detailhandel plukken hier de vruchten van.’’

In de komende vier jaar wordt een banengroei van 8.900 arbeidsplaatsen in FoodValley voorspeld. Daarmee zou de regio in 2020 ruim 175.600 banen bieden, tegen een huidige werkgelegenheid van 166.700 arbeidsplekken. De banengroei wordt met name verwacht in de zakelijke dienstverlening, handel, bouw, gezondheids- en welzijnszorg en specialistische, zakelijke diensten. In de landbouw, bij de overheid en in de industrie neemt het aantal banen volgens de provincie licht af.

Benieuwd naar onze vacatures in onder meer de zakelijke dienstverlening, handel en industrie? Kijk dan snel op onze 'ik zoek een baan' pagina en solliciteer direct.

Geen vacature voor jou op dit moment? Meld je hier aan voor een emailalert en blijf op de hoogte van onze nieuwste vacatures in de door jou gewenste branche.

Bron: www.barneveldsekrant.nl

Foto: Freeimages