Vijf tips voor het optimaliseren van medewerkerstevredenheid

28 augustus 2014

Voor werkgevers is het essentieel: het tevreden houden van het personeel. Als je werknemers niet tevreden zijn, lopen ze weg. Met alle gevolgen van dien voor het huidige personeelsbestand. Laat staan dat je als werkgever ook nog eens op zoek moet naar nieuwe mensen.  Vijf tips voor het optimaliseren van de medewerkerstevredenheid.

1. Vertel voortdurend over het belang van een gezonde werk-privébalans
Bespreek de voordelen van een gezonde balans tussen werk en privéleven. Zorg voor een open cultuur en laat medewerkers weten dat ze hun zorgen bij jou kunnen uiten als het te druk is of er te strakke deadlines zijn. Geef zelf ook het goede voorbeeld –luncht niet aan je bureau, ga op tijd naar huis en houd tijd over voor hobby’s buiten werktijd.

2. Koester talenten en interesses door cursussen aan te bieden buiten de werkplek
Besef dat het niet gek is om je af en toe te realiseren dat de dingen die het personeel buiten werktijd doet ook belangrijk zijn. Zo kun je medewerkers financieel bijstaan wanneer ze bijvoorbeeld taalcursussen willen volgen of nieuwe kennis op willen doen. Denk na over hoe dit een gezonde balans tussen w3erk en privé kan bevorderen. Abonnementen op sportscholen en teamactiviteiten zijn ook goede voorbeelden.

3. Introduceer flexibel werken
Veel mensen hebben het druk, ook buiten het werk. Door flexibel te werken staat men minder in de file en heeft men meer flexibiliteit als het gaat om tijd maken voor familie en hobby’s. Dit bevordert de werk-privébalans. Bang zijn voor minder samenwerking en teamcohesie is niet nodig. Virtuele teams en instant messaging stellen mensen in staat met elkaar samen te werken alsof ze in hetzelfde gebouw zitten.

4. Scheid werk en ontspanning
Wanneer werknemers niet het gevoel hebben af en toe afstand te kunnen nemen van het werk, zorgt dit voor stress. Moedig personeel dan ook aan om af en toe een break te nemen en weg te lopen van de werkplek. Door de dag in stukken te breken, houd je het concentratieniveau hoog. Medewerkers worden vervolgens productiever als ze weer voor hun werk gaan zitten.

5. Help werknemers in hun thuissituatie
Maak tijd vrij voor werknemers die hulp of raad nodig hebben maar let er wel op dat sommige issues vragen om externe hulp. Als je respect toont voor familieomstandigheden, vergroot je de kans om toptalent te behouden.

Bron: www.hrpraktijk.nl

Foto: freeimages.com