Op zoek naar de perfecte match

11 december 2014

Uwbaan.nl organiseert haar eerste speeddate. Werkzoekenden uit Barneveld en omgeving zijn maandag welkom om zichzelf te presenteren bij grandcafé Kuhlman.

Het is de eerste keer dat uitzendbureau uwbaan.nl een speeddate voor werkzoekenden organiseert. Toch is het geen nieuw concept. Zo houdt het UWV ook regelmatig speeddates, waarbij verschillende uitzendbureaus en werkzoekenden met elkaar in contact worden gebracht. In Barneveld is het nog nooit eerder georganiseerd.

‘We zijn geen lexa.nl’, vertelt Stefan Ruijgrok lachend. Hij is accountmanager van uwbaan.nl. ‘Maar in plaats van een partner kunnen de zoekenden dankzij de speeddate misschien wel een baan bemachtigen.’ Het uitzendbureau is sinds januari dit jaar in Barneveld gevestigd en de vaste medewerkers zijn Stefan Ruijgrok en Christl van de Beek. Tijdens de speeddate zijn er nog twee medewerkers van de overkoepelende organisatie P-services HR Group aanwezig. ‘De werkzoekenden worden in groepen met tien tot vijftien mensen ingedeeld. Zij zijn welkom bij grandcafé Kuhlman tussen 09:00 en 14:00 uur, afhankelijk van de tijd dat ze ingedeeld worden. Elke 45 minuten komt een andere groep aan bod.’ De kandidaten kunnen dan bij één van de vier medewerkers aanschuiven, een soort intakegesprek voeren en zichzelf presenteren. Een kop koffie staat voor hen klaar.

‘Voor ons is dit een manier om op een gemakkelijke, informele manier en in korte tijd veel werkzoekenden te spreken’, vervolgt Stefan. ‘Zo kunnen wij geschikte kandidaten direct koppelen aan onze huidige vacatures. Tussen de aanmeldingen die we tot nu toe binnen hebben gekregen, zitten zeker al personen die daarvoor in aanmerking komen. In 2015 starten we naar verwachting met veel nieuwe vacatures. Het is heel handig dat we tijdens de speeddates dan al mogelijke kandidaten gesproken hebben. We zijn op zoek naar de perfecte match.’

Tijdens de eerste speeddate is er ruimte voor zestig werkzoekenden. Meer dan veertig mensen hebben zich al aangemeld. ‘Het is de bedoeling dat we elk kwartaal een speeddate gaan organiseren. We willen in de toekomst de werkgevers ook bij de speeddate betrekken, zodat zij al kennis kunnen maken met de kandidaten.’
 

Bron en foto: www.deweekkrant.nl