Nederlandse parttimers meest tevreden

09 april 2014

Dat Nederland Europees kampioen deeltijdwerken is, was reeds bekend. Uit onderzoek blijkt dat Nederlandse parttimers ook nog met afstand het meest tevreden zijn over hun arbeidssituatie. Slechts 4,2 procent zou graag meer willen werken terwijl dat gemiddeld in de hele Europese Unie voor 22,7 procent geldt.

Meer dan de helft (50,7 procent) van de Nederlandse werkenden heeft een deeltijdbaan. Duitsland en Groot-Brittannië volgen op behoorlijke afstand met circa 27 procent.

In die landen stelt echter respectievelijk een zesde en een kwart van de parttimers graag meer uren te kunnen en willen werken, veel meer dan in Nederland. Gemiddeld heeft een op de vijf werkende Europeanen een parttimebaan.

Na de Nederlandse deeltijdwerker is de Luxemburgse het meest content. Van hen zou iets meer dan 10 procent liever meer uren draaien dan nu het geval is.

De OESO (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) waarschuwde onlangs dat het grote aantal parttimers onder met name Nederlandse vrouwen een rem zet op de arbeidsproductiviteit en daarmee op de economische groei.

Bron en voor het volledige bericht: www.nu.nl