Beslissing over proefplaatsing moet sneller

11 september 2014

Vanwege de lange beslissingstijd bij het UWV is het voor veel werkgevers onaantrekkelijk om een werkloze of arbeidsongeschikte een proefplaatsing te geven. Het UWV heeft nu maximaal acht weken de tijd om te bepalen of iemand voor zo’n functie in aanmerking komt.
 

"Veel werkgevers zijn enthousiast over proefplaatsingen, maar een ondernemer gaat niet acht weken wachten op toestemming van het UWV", zegt Steven van Weyenberg, kamerlid van D66. Hij zal a.s. woensdag samen met kamerlid Pieter Heerma van het CDA bij minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken aandringen op een kortere beoordelingstermijn.

Mensen met een arbeidsongeschiktheidsuitkering of mensen die al minstens drie maanden een werkloosheidsuitkering ontvangen, maken kans op een proefplaatsing. Mensen die naar verwachting moeilijk werk zullen vinden zonder proefplaatsing vallen ook onder de regel. Werkgevers die een werknemer willen laten werken d.m.v. een proefplaatsing moeten bereid zijn de werknemer na de proeftijd aan te nemen voor minimaal zes maanden en met hetzelfde aantal uren.

Bron: www.penoactueel.nl

Foto: Freeimages